Още една загадка на Великденския остров е разкрита

4.0 от 1 Глас
публикувана на 07.08.2015 от sanovnik.bg 2943
Още една загадка на Великденския остров е разкрита

Още една тайна на Великденския остров разкриха учени от университета в Манчестър и университетския колеж в Лондон. Колективният им труд даде отговор за произхода на огромните каменни шапки с червен цвят, които са поставени на главите на някои от гигантските статуи на хора, разпръснати върху повърхността на острова.

Според специалистите шапките са направени от камъни, образувани от древен вулкан, разположен наблизо. Всяка от тях е с тегло от няколко тона.

Предполага се, че цилиндричните шапки са били изработени на място в кратера, а после са търкаляни до долината по дълъг път, посипан също с червена вулканична пепел. Защо обаче шапките са поставени на главите на статуите и какво е било тяхното предназначение, учените все още не могат да. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате статия относно Още една загадка на Великденския остров е разкрита. Try.bg е социалка за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Още една загадка на Великденския остров е разкрита принадлежат на медията, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че статията Още една загадка на Великденския остров е разкрита нарушава нечии авторски права, пишете ни от бутона за контакти.