Кои са българските суперхрани, които заменят световните

3.0 от 2 Гласа
публикувана на 29.10.2015 от gotvach.bg 3192
Кои са българските суперхрани, които заменят световните

Пазарът прелива от вносни продукти, славещи се като изключително полезни храни. Според специалистите по храненето обаче местните плодове и зарзавати имат много по-благоприятно въздействие върху нашия организъм от чуждестранните.

Ето защо мнозина са намерили еквивалент на така наречените суперхрани и с охота ги похапват. По този начин не само подпомагат родното стопанство, но успяват да спестят пари.

Ето някои от българските продукти, заместващи прехвалените чуждестранни стоки: В просото могат да бъдат открити почти същото количество фибри и белтъчини, колкото се съдържат и в киноата. Същевременно просото е значително по-евтино от тази екзотична култура, която вирее предимно в Андите.

Освен това то е широко разпространено у нас, докато киноата може да се намери най-често в специализираните магазини. Годжи берито е известно с големите си количества фибри, омега-3 мастни киселини и калий, но шипките определено успяват да изпъкнат пред тази вносна и скъпа храна с голямото си количество витамин С.

Благодарения на богатия си състав шипките помагат при пневмония, проблеми с пикочните пътища, анемия, маточни кръвотечения и др. Като повече вносни суперхрани водораслото спирулина не е по джоба на всеки. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от gotvach.bg

Какво другите търсят

На тази страница намирате статия относно Кои са българските суперхрани, които заменят световните. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Кои са българските суперхрани, които заменят световните принадлежат изцяло на страницата, от който са добавени. Ако считате, че публикацията Кои са българските суперхрани, които заменят световните нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формата за контакт.