Пластмасата трови мъжете ни!

5.0 от 1 Глас
публикувана на 29.10.2015 от ezine.bg 2502
Пластмасата трови мъжете ни!

Напоследък темата здравословно хранене и изобщо здравословен начин на живот е сред най-актуалните. Като за начало се появиха различни магазини, които предлагат био- и натурални продукти с по-високи цени, но пък, твърди се, са с по-качествени стоки.

Актуалният в последните седмици данък вредни храни пък предвижда някои продукти да се обложат с допълнителен налог. Неведнъж сме чели и за различните видове храни – някои вредни не били чак толкова вредни, а други, обявени за полезни, трябвало да се ядат с мярка.

Постоянно се появяват нови изследвания, които ни помагат да се ориентираме кое е вредно и кое можем да хапваме спокойно. Оказва се обаче, че не само храната е важна – заобикалящият ни свят може да ни навреди също толкова много, дори да се храним с мярка и с полезни продукти.

Скорошно изследване потвърди, че фталатите, които се използват в пластмасата, влошават подвижността на мъжките сперматозоиди. Статията на учените може да бъде намерена в списание Environment International.

Фталатите се използват изключително много в производството на различни видове пластмаса. Някои учени твърдят, че едно от най-често срещаните вещества от този клас – диетилхексилфталатът, е дори канцерогенен. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

На текущата постраница намирате статия относно Пластмасата трови мъжете ни!. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Пластмасата трови мъжете ни! принадлежат изцяло на сайта, от който са добавени. Ако сте на мнение, че публикацията Пластмасата трови мъжете ни! нарушава нечии авторски права, пишете ни от линка за контакт.