Преборете запека с мед!

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 29.10.2015 от ezine.bg 4375
Преборете запека с мед!

Медът е незаменим в народната медицина – вкусен и ароматен, той е полезен за почти всякаква болежка. Медът е необходим особено през този период на годината, когато на прага ни са грипните вируси.

Природният дар повишава имунитета, помага за кашлица, хрема. Той обаче се оказва ефективен и при гастроинтестинални заболявания.

Медът е определян и дори като незаменим инструмент в случай на запек. Причините за запек са разнообразни – понякога става дума за липса на физическа активност, за непълноценно и неправилно хранене, консумация на малко течности и пр.

При всички случаи постоянното усещане за тежест е неприятно. Ако хапвате мед редовно, това ще подобри метаболизма ви – хапвайте по една лъжица всяка сутрин, задължително преди закуската и кафето.

Това ще помогне не само на метаболизма ви, но и ще ви предпази от предстоящите вируси. Още един вариант е, да си приготвите медена вода.

Ето и рецептата: - Смесете супена лъжица мед в една чаша топла вода – разбърквайте, докато се разтопи напълно пчелният продукт. След това изпийте сместа на малки глътки, най-добре е да консумирате тази медена вода сутрин на гладен стомах.

Според някои източници към меда и водата се добавя супена лъжица зехтин . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

В актуална постраница виждате информация за Преборете запека с мед!. Try.bg е социален сайт за споделяне на материали от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Преборете запека с мед! принадлежат изцяло на медията, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че линкът Преборете запека с мед! нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формата за контакт.