Дебнат ви запек и депресия, ако прекалявате с протеините

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 01.12.2015 от gotvach.bg 1843
Дебнат ви запек и депресия, ако прекалявате с протеините

Обикновено приемаме протеини, когато се опитваме да изградим допълнителна мускулна маса, когато организмът се нуждае от енергия или да засилим имунната си система. Както е обаче при повечето хранителни вещества, които човек приема, трябва да има добре премерен баланс.

Пренасищането на тялото с определена хранителна субстанция, дори и смятана за полезна, може да доведе до нежелани последствия. Решението да се заменят въглехидратите с храни, които са богати на протеини, може да доведе до редица проблеми.

Най-често това причинява нарушаване на функцията на бъбреците и нормалното функциониране на кръвоносните съдове. Ето и останалите последици от прекаляването с протеини: Лишаването от въглехидрати води до кетоза.

Макар и тялото ви да започва да гори мазнини вместо въглехидрати, нежелан ефект е лошият дъх. Той се появява поради отделящите се химикали при самото горене на мазнини, които се наричат кетони.

В 95% от случаите дори и редовното миене на зъбите не ви помага срещу драконовия дъх. Изследвания са показали, че на мозъка са необходими скорбяла и въглехидрати, за да произвежда важния хормон серотонин, известен и като хормона на щастието. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница виждате статия относно Дебнат ви запек и депресия, ако прекалявате с протеините. Try.bg е социална мрежа за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Дебнат ви запек и депресия, ако прекалявате с протеините принадлежат изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че статията Дебнат ви запек и депресия, ако прекалявате с протеините нарушава нечии авторски права, пишете ни от линка за контакт.