Любопитни факти за Кървавата Мери

3.0 от 1 Глас
публикувана на 08.08.2015 от sanovnik.bg 5006
Любопитни факти за Кървавата Мери

Мери Тюдор I е дъщеря на Хенри VIII, родена е през 1516 г. Тя е петото дете от брака на Хенри VIII и Катерина Арагонска и единствената, която оцелява.

Мария Тюдор е била добре развита в интелектуално отношение, страдала е от много чести болки в главата. Освен това е била със слабо зрение.

Макар, че баща й винаги е искал син, дъщеря му остава впечатление у него, че е силна личност. Назначават я за председател на Съвета на Уелс, когато е на 10 години.

След като Хенри VIII се разделя с Катерина и се жени за Ан Болейн, съдбата на Мери се променя. Тя става извънбрачно дете, което бива прогонено от двореца.

Някогашната принцеса Мария Тюдор I, се превръща в Лейди Мария. Става придворна дама на детето на краля от новия му. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница виждате информация относно Любопитни факти за Кървавата Мери. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваните материали на Любопитни факти за Кървавата Мери са собственост изцяло на страницата, от който са публикувани. Ако считате, че статията Любопитни факти за Кървавата Мери нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от линка за контакт.