Задушен юрдек

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 17.09.2013 от gotvach.bg 41
Задушен юрдек

Смесете всички продукти за маринатата, като нарежете зеленчуците едро. Кипнете я за 15 минути и накиснете в нея юрдека за 1 нощ.

На следващия ден порционирайте юрдека, и нарежете дребно зеленчуците. Загрейте олио и запържете месото от всички страни.

Извадете го и запържете зеленчуците. Добавете месото.

Долейте от маринатата, като разредите с вода и оставете да се задушава до пълна готовност на месото. Накрая добавете малко естрагон, сол при нужда, черен и червен пипер.

Ако сосът ви се стори рядък, може да го сгъстите с малко разредено с вода нишесте. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

След като се разтопи маслото се прибавят сирената Фонтина, Горгонзола и намачкан...

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Прибавете лука и моркова и гответе на средна те...

Чесънът и мащерката се запържват в зехтина, като чесънът се изважда, когато е го...

Обикновено маковото семе се използва в хлебни изделия и дребни сладки – понякога...

Лукът и чесънът се запържват заедно с целината, босилекът и морковът до пълно ом...

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и ...

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(2 Гласа)
Принтирай

Какво другите търсят