Задушен юрдек

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 17.09.2013 от gotvach.bg 48
Задушен юрдек

Смесете всички продукти за маринатата, като нарежете зеленчуците едро. Кипнете я за 15 минути и накиснете в нея юрдека за 1 нощ.

На следващия ден порционирайте юрдека, и нарежете дребно зеленчуците. Загрейте олио и запържете месото от всички страни.

Извадете го и запържете зеленчуците. Добавете месото.

Долейте от маринатата, като разредите с вода и оставете да се задушава до пълна готовност на месото. Накрая добавете малко естрагон, сол при нужда, черен и червен пипер.

Ако сосът ви се стори рядък, може да го сгъстите с малко разредено с вода нишесте. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

Разбийте яйцата, изварата, ванилията с млякото, а отделно смесете брашното, заха...

Кората на единия лимон се настъргва на ситно. Сокът на всички лимони се изцежда....

Замесете гладко тесто от пресятото брашно заедно със солта, олиото, водата. Разт...

Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и ...

През годините са се водили много кулинарни дебати за автентичността на някои гоз...

Предварително сварете картофите за салатата. Предварително изпечените и обелени ...

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(2 Гласа)
Принтирай

Какво другите търсят