Петте грешки на Микеланджело

3.0 от 2 Гласа
публикувана на 08.08.2015 от sanovnik.bg 1883
Петте грешки на Микеланджело

Американски учен си постави амбициозната задача да намери грешките на известния творец Микеланджело при създаването на емблематичната му скулптура Давид. Теорията на американеца гласи, че Давид е с твърде висок ръст и е идентичен по - скоро с Голиат, отколкото с героя, описан в Библията.

Втората грешка е в размера на двете ръце – дясната е забележително по - голяма от лявата. Третият парадокс идва от лицето, което изразява едновременно гняв и уплах, а изследователят намира това съчетание за несъвместимо.

Една от най - куриозните забележки на културолога е свързана с голотата на статуята. Американецът изтъква факта, че чисто гол мъж не може да влезе в схватка.

Кулминацията на всичко идва с констатацията, че Давид е обрязан. Независимо от. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от sanovnik.bg

Какво другите търсят

В тази страница намирате статия за Петте грешки на Микеланджело. Try.bg е социалка за споделяне на информация от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Петте грешки на Микеланджело принадлежат изцяло и само на медията, от който са добавени. Ако мислите, че линкът Петте грешки на Микеланджело нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от бутона за контакти.