Сладкиш Черна пепел

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.12.2013 от ezine.bg 59
Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото.

Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30 - 35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5 - 10 минути. За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.

вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Постепенно добавете олиото, есенцията...

Нарежете месото на 4 парчета и ги начукайте много добре до изтъняване между 2 ли...

Загрейте олиото и задушете ситно нарязания праз и наситнения лапад. Свалете от к...

Разбийте яйцето с малко вода, постепенно прибавете пресятото със сол брашно и ра...

С настъпването на пролетта идва и времето на свежите пролетни салати. Независимо...

Пресейте брашното със содата, солта и захарта. Постепенно добавете айрана и олио...

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(1 Глас)
Принтирай

Какво другите търсят