Сладкиш Черна пепел

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.12.2013 от ezine.bg 58
Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото.

Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30 - 35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5 - 10 минути. За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.

вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте яйцата заедно с олиото, захарта, млякот...

Много от ястията у нас се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на ...

Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята и захарта. Добавя се брашното...

Жълтъците се разбиват със солта и с половината захар. Добавя се млякото и постеп...

Бисквитите се смилат на прах. Изварата, захарта, киселото мляко, ванилията и как...

Доматите се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Моцарелата се реже на кръ...

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(1 Глас)
Принтирай

Какво другите търсят