Сладкиш Черна пепел

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.12.2013 от ezine.bg 54
Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото.

Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30 - 35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5 - 10 минути. За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.

вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

И ако днес си пийваме алкохол при всеки удобен случай, то преди хиляди години то...

Много трябва да внимаваме, когато си купуваме привидно безопасни храни за консум...

Нарежете банана в отделен съд, направете го на каша, след което добавяте пряснот...

Яйцата се разбиват заедно с брашното и сместа се подправя на вкус с черен пипер....

След като се разтопи маслото се прибавят сирената Фонтина, Горгонзола и намачкан...

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Прибавете лука и моркова и гответе на средна те...

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(1 Глас)
Принтирай

Какво другите търсят