Сладкиш Черна пепел

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.12.2013 от ezine.bg 56
Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото.

Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30 - 35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5 - 10 минути. За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.

вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

Жълтъците се разбиват с половината от захарта, докато се получи светъл и пухкав ...

Омесете телешката кайма с накълцания лук, натопения в млякото хляб, яйцето, скъл...

Почистеното овнешко накълцайте ситно със сатър, след като сте го измили преди то...

Шоколадът се настъргва. Крушата се обелва и се реже на кубчета. Омекналото масло...

Смесете сушената бакла в тенджерка заедно с зърната кимион и цели скилидки чесън...

Шоколадът се настъргва. Млякото се налива в малка тенджерка и се добавя захарта....

Още по темата

Сподели
Любими
Гласувай:
(1 Глас)
Принтирай

Какво другите търсят