Сладкиш Черна пепел

5.0 от 1 Глас
публикувана на 11.12.2013 от ezine.bg 51
Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта. Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото.

Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията. Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30 - 35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов.

Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5 - 10 минути. За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.

вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона. .. [ прочети цялата статия ]

Още от Кулинария

Загрейте фурната на 160 градуса. Поръсете агнешкото месо с брашното. Загрейте зе...

Прошутото, лукът, морковът, чесънът и целината се запържват в маслото. Зехтинът ...

Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина, прибавя се към него чесънът и се...

Сложете нарязания лук в тиган заедно с целината, чесъна и джинджифила. Сипете ол...

Бъркат се яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Добавя се олиото, лимо...

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром...

Сподели
Любими
Гласувай:
(1 Глас)
Принтирай