Гласът и речта ни показват целия ни характер

2.0 от 1 Глас
публикувана на 08.08.2015 от sanovnik.bg 3904
Гласът и речта ни показват целия ни характер

Тембърт, интонацията на гласа, както и най - използваните думи, с които изразяваме мисълта си, ясно показват нашия характер, дори и когато се опитваме да прикрием някои черти от него. Звучният и високият глас, когато разговаряме с някого, свидетелстват за енергичност, но и неопитност.

Хората, които говорят на по - висок тон внушават на събеседника са, че са прекалено млади и в някои случаи доста неадекватни. Когато говорим на по - висок тон от останалите, показваме, че сме неуравновесени и обратното – колкото по - мек и тих е тонът, толкова повече вдъхваме доверие в отсрещната страна, тъй като тихият тон се асоцира с надеждност.

По време на разговор може да променяме нашия тембър, което е ясен знак за промените ни в емоционалното състояние. Например, . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница виждате информация на тема Гласът и речта ни показват целия ни характер. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Гласът и речта ни показват целия ни характер са собственост на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че публикацията Гласът и речта ни показват целия ни характер нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакти.