Джинджифил и мед срещу рак

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 127
Джинджифил и мед срещу рак

Лечебните свойства на меда са познати от хиляди години. Той е почитан още от древните гърци и египтяни, които са го използвали като мощно лекарство срещу рани и изгаряния.

В днешно време се разкриват все повече приложения и ползи от този лечебен продукт. Такива са разкрити в изследване с мишки, заразени с ракови клетки.

Резултатите показват спиране на растежа на туморите, вследствие употребата на мед. Предполага се, че такова ще е действието и върху човека.

Медът съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които помагат за намаляване риска от някои видове рак и сърдечно - съдови заболявания. Притежава както превантивни свойства срещу карцерогенните вещества, така и антитуморни.

Изследванията показват, че медът предотвратява слабеенето на раковоболните. Сред разнообразието от видове мед, има някои по - специфични, които притежават доста силно влияние.

Такива са медът Manuka от Нова Зеландия и Israeli. Лошота новина е, че екологичните проблеми и употребата на пестициди избиват цели пчелни семейства, което е изключително страшно за целия природен баланс.

За Manuka се знае, че може да убие над 250 бактерии. Учените смятат, че лечебните му свойства се дължат на наличието на ензима оксидаза глюкоза, който произвежда водороден прекис - антисептик. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация относно Джинджифил и мед срещу рак. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Джинджифил и мед срещу рак принадлежат изцяло на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че статията Джинджифил и мед срещу рак нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от бутона за контакти.