Защо трябва да ядем хляб редовно?

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 84
Защо трябва да ядем хляб редовно?

Когато човек реши да отслабне, първото, което маха от менюто си, е хлябът. Но е голяма грешка да не консумирате изобщо хляб, тъй като той е много полезен за организма.

Хлябът е важен източник на ценни растителни белтъчини, който съдържа редица незаменими аминокиселини. Хлябът е източник на витамини от групата В.

Той служи като всекидневен доставчик на растителни влакнини. Хлябът е източник на необходими минерални вещества и най - вече калий, калций, магнезий, натрий, фосфор и желязо.

В белия хляб няма да намерите всички тези витамини и минерали, но те се съдържат в пълнозърнестият хляб, както и в хляба от покълнали зърна. Ако премахнете изцяло хляба от менюто си, първото, което ще се случи, е че ще изпаднете в депресия, ще станете избухливи и раздразнителни, ще се преуморявате твърде лесно.

Освен това ще сте постоянно недоволни от себе си и няма да сте уверени в собствените си сили. Това се предизвиква от липсата на достатъчно витамин В, който се съдържа в големи количества в хляба.

Той изпълнява ролята на регулатор на функциите на нервната система и е сериозна защита срещу стрес. Следващата неприятност, която ви очаква, ако се откажете от хляба, са проблемите със стомаха, тъй като хлябът съдържа много влакнини, които подобряват. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата страница намирате статия на тема Защо трябва да ядем хляб редовно?. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Защо трябва да ядем хляб редовно? принадлежат изцяло и само на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че публикацията Защо трябва да ядем хляб редовно? нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.