Изненадващи приложения на сода бикарбонат

4.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 8671
Изненадващи приложения на сода бикарбонат

Сода бикарбонат или повече познатата сода за хляб има много различни свойства, както в кулинарията, така и извън нея. Тя дори може да помогне за различни здравословни неразположения, разбира се в указаните количества и упоменатия начин.

Известни са свойствата и в кулинарията, затова няма да се спираме много на тях – тя се използва основно като набухвател, но като че ли останалите й полезни приложения не са достатъчно познати. Това, което се знае, че може да предотврати, са стомашните киселини, като разбира се, тя не решава проблема, а спира симптома.

С други думи, ако искате по - трайно разрешение на стомашния дискомфорт, трябва да потърсите лекар. Содата може да ви свърши работа и ако искате да избелите прането си.

Трябва само да добавите лъжица сода към дрехите и след като изперете, ще забележите, че са станали доста по - свежи. Ако имате алергии към перилните препарати, сложете дрехите (след като са вече изпрани) в леген със сода за хляб и вода, оставете ги да постоят и после изплакнете обилно.

Някои хора използват содата и за да освежават цветята си - смесват шипка - две сода заедно с водата, с която поливат цветята си. Твърди се, че това ще удължи живота на растението.

В кулинарията содата се използва като набухвател, както вече стана. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от gotvach.bg

Какво другите търсят

В тази постраница виждате информация относно Изненадващи приложения на сода бикарбонат. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Изненадващи приложения на сода бикарбонат принадлежат изцяло и само на медията, от който са добавени. Ако считате, че линкът Изненадващи приложения на сода бикарбонат нарушава нечии авторски права, пишете ни от формуляра за контакт.