Как се прави запръжка?

3.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 44
Как се прави запръжка?

Запръжката на ястията е традиционен метод в българската кухня за овкусяване на съответната гозба. Запръжките се приготвят с растителна или животинска мазнина и по този начин се подобрява вкуса на храната, като ѝ придават специфичен аромат.

Необходими продукти за първия вид запръжка са глава лук, червен пипер, брашно, олио. Тя е подходяща за леща и боб.

Загрейте мазнина в тигана, а след това добавете нарязан лук, за да се задуши. След това добавете червен пипер и разбърквайте.

Прибавете и брашното и бъркайте, докато не се получи кашица. Добавете запръжката към ястието.

Това е т. твърда запръжка.

Съществува и мека задушена запръжка, която се счита за по - полезна. Тя се прави от доматено пюре, домати, целина, моркови, магданоз.

Първо в загрятата мазнина се задушава нарязания на ситно кромид лук, а след това последователно се добавят доматите или доматено пюре, морковите и магданоза. След това се добавя червеният пипер и бульон от ястието.

Накрая се добавя препечено до златисто брашно, което е размито с малко студена вода. Меката запръжка не е вредна и придава приятен вкус и аромат на ястието.

Запържването на ястието може да стане без брашно, а червеният пипер да се добави към предварително загрятата мазнина, за да се оцвети. С червен. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В актуална страница намирате статия за Как се прави запръжка?. Try.bg е социален сайт за споделяне на статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Как се прави запръжка? са собственост изцяло и само на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че публикацията Как се прави запръжка? нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.