Сготвеният мед е отрова!

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 73
Сготвеният мед е отрова!

Изследванията на фосили показват, че пчелите съществуват от поне 150 милиона години. Никой не знае кога сме открили съкровището, скрито в техните кошери, но рисунките на пчелари, намерени върху стените на пещера в Испания, доказват, че сме практикували пчеларство от поне 7000 години.

Медът има много приложения. Използван е за подсладител, лекарство, дар за боговете, валута, символ на любов.

В гръцката митология например Ерос потапя върховете на стрелите си в мед, преди да се прицели в сърцата на хората. Суровият мед е лекарство, но сготвеният е бавна отрова.

В естествената си форма медът е богат на минерали, витамини, ензими, аминокиселини и карбохидрати. Топлината обаче лишава меда от повечето му хранителни качества и преобразува молекулите му в нехомогенно лепило, което се прилепя към лигавицата и запушва малките енергийни канали.

Сготвеният мед предизвиква токсичност в клетките и може да доведе до имунологична дисфункция. Също така може да запуши артериите и да предизвика атеросклероза, възпрепятствайки кръвоснабдяването на важни органи.

Като общо правило медът никога не трябва да бъде готвен и нищо не трябва да бъде готвено с мед. Вместо това можете да добавяте суров мед към кисело мляко и топъл чай или да го намажете върху хляб. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В актуална постраница намирате статия за Сготвеният мед е отрова!. Try.bg е социалка за споделяне на информация от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Сготвеният мед е отрова! принадлежат изцяло на сайта, от който са добавени. Ако считате, че линкът Сготвеният мед е отрова! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формата за контакти.