Колбасите са бавни убийци - доказаха го!

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от gotvach.bg 24
Колбасите са бавни убийци - доказаха го!

Наденичките, бекон и кренвиршите са смъртоносни. Според мащабно проучване на учените от Оксфордския университет, ежедневната консумация на колбаси над 50 гр.

дневно е главната причина за смърт в един от 30 случая. Според британските специалисти дори една наденичка или три резена бекон дневно могат да застрашат здравето и живота ви.

Колбасите, които са чест гост на трапезата ни, се произвеждат предимно от остатъци при преработката на месни продукти, сланина, механично обезкостено месо, вода или сух лед за хранителни цели, комбинирани препарати на фосфатна основа и растителни протеини. Производителите често влагат и стабилизатори, консерванти, оцветители и ароматизатори (т.

всички онези Е - та, които дискретно се отбелязват с малки букви на етикета). С цел намаляване на себестойността на производството, някои от произоводителите на колбаси заменят и част от месото със заместители на месо – напр.

соеви гранули. Колбасите, произведени по тази технология имат по - ниска хранителна стойност.

В състава им допълнително може да се срещнат и нитратни смеси, които се добавят като консервант и с цел да се запази свежия вид на колбасите. Повече от половин милион мъже и жени в цяла Европа са взели участие в дългосрочно проучване, чиято цел и била да. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница намирате информация за Колбасите са бавни убийци - доказаха го!. Try.bg е социален сайт за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Колбасите са бавни убийци - доказаха го! са собственост изцяло и само на сайта, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че статията Колбасите са бавни убийци - доказаха го! нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакт.