Как да перем правилно!

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 15511
Как да перем правилно!

Сигурно не веднъж ви се е случвало след като извадите дрехите от пералнята, да ви се прииска да се разплачете, защото някои от тях са направо съсипани. Новата ви вълнена блуза се е превърнала в подходяща за пеленаче, любимата ви блуза е станала на петна, а върху черните дънки личат бели петна от праха за пране.

Това няма да се случи, ако спазвате елементарни правила при прането. Като начало сортирайте дрехите по цветове.

Белите в една купчина, цветните - в друга, вълнените дрехи – в трета. Не е зле да хвърляте и по един поглед на етикетите върху дрехите.

Може това да е причината за някои недоразумения, които се случват след пране. Върху тези етикети обикновено е посочен типа материал, от който е изготвен платът – памук, коприна, вълна, полиестер, ликра и други, а също така има редица символи.

Точно те ще ви помогнат в поддръжката на прекрасния вид на дрехите ви. Понякога върху чисто белите памучни блузи, които на пръв поглед ще издържат пране на деветдесет градуса, има указание, че трябва да се перат само на ръка и то на не повече от четиридесет градуса.

Има някои тънкости, които трябва да знаете, когато перете. Памучните дрехи винаги се свиват след пране.

Затова още когато купувате дънки, изберете такива с няколко сантиметра. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази постраница намирате статия относно Как да перем правилно!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Как да перем правилно! принадлежат изцяло на медията, от който са добавени. Ако мислите, че линкът Как да перем правилно! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от бутона за контакти.