Как да прогоним мравките и хлебарките?

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 8991
Как да прогоним мравките и хлебарките?

Често в домовете ни живеят абсолютно нежелани съквартиранти – хлебарки и мравки. Заради тях постоянно трябва да сте нащрек за храната си, тъй като те обичат да пълзят по нея и да си хапват.

Животът на хлебарката е сравнително кратък – около седем месеца, но тя може да създаде сериозни проблеми, тъй като произвежда огромно потомство. То се появява на бял свят след известно време.

На това се дължи фактът, че дори след използването на препарати срещу хлебарки отново ги виждате в дома си. За да се справите с хлебарките, като начало не оставяйте храна върху масата, без да е в кутия.

Плътно затваряйте кошчето за боклук. Пригответе десерт за хлебарките от два сварени жълтъка, които смесете с чаена лъжичка гипс и оформете топчета.

Сложете ги на местата, откъдето хлебарките минават най - често. Много често хлебарките се скупчват зад хладилника.

В такъв случай се налага да го отместите и да го измиете от задната страна с препарат, който обаче да не го повреди. Не мийте включен хладилник.

Хлебарките обичат топлината, те не харесват студа, затова са привлечени от топлите помещения. Активни са през нощта.

Ако не отоплявате няколко дни помещенията, има шанс да напуснат жилището ви. Хлебарките се събират на топли влажни места, където никой не ги. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Какво другите търсят

В текущата страница намирате статия на тема Как да прогоним мравките и хлебарките?. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Как да прогоним мравките и хлебарките? принадлежат изцяло на сайта, от който са публикувани. Ако смятате, че статията Как да прогоним мравките и хлебарките? нарушава нечии авторски права, пишете ни от формата за контакти.