Проверете дали сте здрави

2.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 7944
Проверете дали сте здрави

Съществуват няколко прости начина, с които да установите лесно моментното състояние на организма си. Лекарите съветват да правите това редовно, за да може да предотвратите евентуален проблем още в самото начало.

Отпуснати клепачи - може да си мислите, че това е белег на възрастта. Но в някой случай може да се окаже нещо по - сериозно.

Има жени, а и мъже, при които отпуснатите клепачи пречат на зрението, тъй като те са прекалено отпуснати надолу. В тези случай е добре да потърсите намесата на хирург, който да отстрани неприятния проблем.

Плътните тъмни петна - по правило те могат да бъдат доброкачествени или пък наследствени. Ако подобни петна са се появили съвсем наскоро след дълго стоене на слънцето, може да се считат като ранен признак за рак на кожата.

За това е задължително бързо да се обърнете за мнение към специалист. Резки по ноктите - възможно е скоро да сте били болни или пък да сте наранили пръста си.

Но, ако нищо от изброеното не отговаря за вас, то е време за обърнете внимание на черния дроб и нивото на хемоглобина. Оредяване на веждите - падането не косъмчета от веждите, както и изтощена и падаща коса може да са признаци за заболяване на щитовидната жлеза.

Бялото на очите вече е жълто - това означава, че сте много изморени. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница намирате статия относно Проверете дали сте здрави. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Проверете дали сте здрави са собственост изцяло и само на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че публикацията Проверете дали сте здрави нарушава нечии авторски права, пишете ни от формуляра за контакт.