Изчислиха най-подходящата възраст за брак

4.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 6416
Изчислиха най-подходящата възраст за брак

Най - подходящата възраст за брак е между 23 и 27 години. В това са убедени психолози от университета в Тексас, които пресметнаха в кои години от своя живот хората е най - добре да създават семейства.

Психолозите са препитали 1503 души над 18 години с различни въпроси, касаещи семейството и отношенията между съпрузите: женитба, развод, съжителството и възпитанието на децата. Почти 90 процента от анкетираните са на мнение, че в живота си човек трябва да се ожени само веднъж и то за цял живот.

След като изчислили всички резултати, психолозите стигнали до извода, че браковете, сключени преди 23 години, по - често завършват с развод. Психолозите обясняват това с все още непълното осъзнаване на голямата отговорност, която предполага семейството.

При късните женитби пък има и друга опасност - след определена възраст за хората става по - трудно да привикнат и приспособят своя начин на живот към стереотипите на друг човек. Това също може да разтърси брачното благополучие. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

На тази постраница намирате публикация за Изчислиха най-подходящата възраст за брак. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваните материали на Изчислиха най-подходящата възраст за брак принадлежат изцяло и само на страницата, от който са добавени. Ако мислите, че линкът Изчислиха най-подходящата възраст за брак нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от бутона за контакт.