Премахване на лошата миризма от обувки и ботуши

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 13085
Премахване на лошата миризма от обувки и ботуши

Страстта на дамите към обувките вече е станала пословична. Едва ли има жена, която ще ви каже, че не се интересува с какви обувки е или че не обича да си купува нови чифтове.

Но често при носенето на някои обувки се появява миризма след определено време, миризма която ни кара да се чувстваме много неудобно ако се наложи да се събуем някъде. За да си спестим цялото това неудобство трябва да направим така, че обувките да не миришат и да предотвратим този проблем.

Обикновено причинител на лошата миризма е некачественият материал, от който са направени обувките в комбинация с изпотяването на краката. Тази среда е много благоприятна за развиването на бактерии.

За да предотвратите това неприятно усещане можете да предприемете следните няколко стъпки: - Винаги обувайте обувките си с чисти памучни чорапи; - Слагайте пудра за крака – тя отнема влагата и няма да позволи краката ви да се изпотят; - Не обувайте едни и същи чорапи в продължение на няколко дни – сменяйте ги всеки ден. Спазвайте нужната хигиена; - Сменяйте стелките на обувките – понякога и това може да бъде причина за лошата миризма; - Може да прибегнете и до добре познатият вариант със сода за хляб, трябва хубаво да поръсите обувките си със сода и да и оставите по този начин едно. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница намирате статия относно Премахване на лошата миризма от обувки и ботуши. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Премахване на лошата миризма от обувки и ботуши принадлежат на медията, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че публикацията Премахване на лошата миризма от обувки и ботуши нарушава вашите авторски права, пишете ни от формата за контакт.