Природни средства срещу изпотяване

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 185
Природни средства срещу изпотяване

Наред с всички приятни емоции и преживявания през лятото, има няколко неща, които могат да ни развалят почивката. Изпотяването си е проблем, от който всеки страда – някои се потят обаче по - обилно от други.

Освен че е неприятно за околните, това безспорно е много притеснително и за нас самите. На първо място, трябва да избягвате да хапвате определен вид храни – чесън, лук, люто, черен дроб.

Носенето на леки материи също ще ви помогне и ще облекчи проблема с изпотяването. Най - добре е да заложите на памучните дрехи.

Предлагаме ви няколко природни средства против изпотяване, благодарение на които ще се чувствате удобно. Някои от тях са за вътрешно приемане, други за външно – за подмишници, крака:1.

Чудесен вариант от народната медицина против обилно изпотяване на краката е използването дъбови и върбови кори. Необходими са ви 1 с.

върбова и 2 с. дъбова кора.

Заливате ги с вода – около 1 ½ л и оставяте на бавен огън за десетина минути, след което изцеждате направената отвара. Потапяте краката си в отварата и стоите поне 10 минути в нея.

Правете банята през ден, но преди това задължително измивайте краката със сапун. Друго средство против изпотяване на краката е топенето на краката в запарка от лайка.

Нужни са 6 с. от билката, . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница виждате статия относно Природни средства срещу изпотяване. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Природни средства срещу изпотяване са собственост на страницата, от който са публикувани. Ако считате, че линкът Природни средства срещу изпотяване нарушава нечии авторски права, пишете ни от линка за контакт.