Лесно: Зехтин срещу бръчки

4.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 12288
Лесно: Зехтин срещу бръчки

В борбата срещу бръчките помага зехтинът. Той се нанася върху очите и около тях във вид на компрес, след който се препоръчва лек масаж в областта около очите.

Зехтинът се използва за маски срещу бръчки. Пригответе маска от 50 милилитра зехтин и 10 милилитра витамин Е.

Сместа се нанася с леки движения върху участъците с бръчки и се оставя да действа пет минути, излишъците се отстраняват след това със салфетка. Тази маска се прави всяка вечер преди лягане.

Течността се запазва добре на сухо и тъмно хладно място. В борбата с бръчките помага и маска от лимонов сок и зехтин.

Смесват се две супени лъжици зехтин и четири капки лимонов сок. Маската се нанася с леки движения и след десет минути се отстранява със салфетка.

Високото съдържание на хранителни вещества в зехтина прави кожата по - гладка. Затова зехтинът е основен компонент в много козметични средства за лице и тяло.

Редовното използване на зехтин изчиства и хидратира кожата. То променя кожата, прави я по - млада и сияеща и я избавя от загрозяващите я бръчки.

Студенопресованият зехтин е най - подходящ за тази цел. Тибетската маска срещу бръчки се прави от един суров белтък, който се разбива на сняг и към него се добавя 1 чаена лъжичка зехтин и една чаена лъжичка отвара от дафинови листа. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

На текущата страница виждате статия относно Лесно: Зехтин срещу бръчки. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваните материали на Лесно: Зехтин срещу бръчки принадлежат на сайта, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че линкът Лесно: Зехтин срещу бръчки нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.