Кое поведение привлича бедността

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 76
Кое поведение привлича бедността

Повечето хора мечтаят да живеят сред богатство и лукс, и да разполагат с неограничен финансов капитал. В реалността много от хората едва успяват да задоволят нуждите си със заплатата, която получават.

Не са малко и случаите на хора, които се лишават ежедневни потребности като паста за зъби, дрехи и храна. Психолозите вярват, че съществуват някои човешки характеристики, които ни пречат да трупаме пари.

Изборът на работа – изследвания показват, че мнозинството от търсещи работа предпочитат ниско платена, но сигурна служба в държавния сектор пред рискована и по - висока платена работа в частна фирма. Такива решения пречат на хората да се развиват.

Ниското самочувствие – често хората отказват по - добре платена работа, защото не вярват, че могат да се справят с новите си задължения. Този фактор подтиква човек да не уважава труда си.

Пасивността – добрите перспективи за забогатяване се разкриват само пред дейните хора. За да забогатее, човек трябва да е готов да рискува и да започне нещо ново.

Човек, който не търси нови възможности, няма как да привлече повече пари в сметката си. Страхът от промени – често хората пазят своята ниско платена длъжност, защото се страхуват да сменят средата, в която са свикнали.

Историята показва, че. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Какво другите търсят

На текущата страница виждате публикация за Кое поведение привлича бедността. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Кое поведение привлича бедността са собственост на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че статията Кое поведение привлича бедността нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.