Пет причини, пречещи на зачеването

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 27462
Пет причини, пречещи на зачеването

Опитвате от месеци или години, но така и не успявате да заченете. В какво ли се крие причината за това.

Днес ще ви запознаем с пет причини, пречещи на забременяването. Д - р Георги Стаменов е един от малкото български специалисти, компетентен по проблемите на репродуктивно здраве.

Ръководител на Център за репродуктивно здраве Надежда. Неотдавна той издаде книгата си Надежда за дете.

От нея научихме да физиологията, особеностите и проблемите на репродуктивната система. Най - честите причини за незабременяване при жената са болести или запушване на маточните тръби, ендометриоза, проблеми с овулацията, поликистозна болест на яйчниците, ранна менопауза, доброкачествени тумори на матката (миоми).

Възпаление на тръбите или запушване - най - честият причинител за това е хламидията. Но до това състояние могат да доведат и всички сексуално преносими болести.

Болката ниско долу и температурата са най - честите симптоми на едно такова възпаление, което може да протече със силни болки, висока температура и приемане в болница, но може и да е почти без да го усетите – с лека тежест и дискомфорт. Възпалението може да премине, но оставя трайни следи в тръбите, изчезват ресничките по вътрешността на тръбата, тя намалява движенията си и дори може да. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница виждате публикация за Пет причини, пречещи на зачеването. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Пет причини, пречещи на зачеването принадлежат изцяло и само на медията, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че линкът Пет причини, пречещи на зачеването нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакт.