Да си направим домашен крем от невен

3.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 136
Да си направим домашен крем от невен

Цветчетата на невена могат да помогнат при много кожни раздразнения – преди всичко, невенът успокоява, подхранва и омекотява кожата. Можем да си приготвим много лесно домашен крем, който да използваме при най - различни наранявания.

Подходящ е за всички типове кожа, но действа изключително добре на суха, загрубяла, както и на чувствителна кожа. Ако се употребява достатъчно редовно, кожата ще си възвърне еластичния си вид и ще бъде здрава и свежа.

Можете да използвате домашния крем с невен при стрии, много напукана кожа, разширени вени, загрубяла кожа (на ръцете или на краката), различни ожулвания, помага също и при повърхностни порязвания, слънчеви изгаряния, изгаряне с гореща мазнина. За да си приготвите крема, ще са ви необходими свинска мас – около 400 г, най - добре домашна и една шепа цвят от невен (може и повече).

Слагаме маста и билката в подходящ съд и разтапяме маста на водна баня. След като невенът промени цвета си, отдръпваме от котлона и прецеждаме.

Получената смес затваряме в подходящи бурканчета. Необходимо е да се съхранява в хладилник.

Може да мажете наранените места колкото пъти пожелаете - колкото повече нанасяте, толкова по - бързо ще мине раната ви. Съществува и по - различен вариант на рецептата – нарязвате си шепата. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата страница намирате публикация относно Да си направим домашен крем от невен. Try.bg е социален сайт за споделяне на информация от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Да си направим домашен крем от невен принадлежат изцяло и само на медията, от който са добавени. Ако сте на мнение, че публикацията Да си направим домашен крем от невен нарушава вашите авторски права, пишете ни от формата за контакти.