Премахване на лоша миризма от пералнята

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 10947
Премахване на лоша миризма от пералнята

За да премахнете лошата миризма от пералната машина, е нужно да намерите първоизточника ѝ. Някои производители на перални отдават причините за наличието на лоши миризми, идващи от машината, на употребата на неподходящ препарат за пране или използването на твърде голямо количество от него.

Предполага се, че препарат, който прекалено се пени, не е за предпочитане, ако има проблем с миризмата след употреба на пералната машина. Когато се употребява прекалено пенещ се детергент, то това способства образуването на повече мехурчета.

Те оставят по - голямо количество утайка по различни местенца и процепи по пералнята, не много лесни за ежедневно почистване, а там е най - лесно да се размножат мухъл или микроорганизми. По подобен начин действат и омекотителите, и белината.

Така че, когато използвате вашата пералня, обърнете голямо внимание на съветите от производителя, упоменати в упътването. Там най - вероятно се препоръчва употребата на определен препарат за пране и не е лошо да се вслушате.

Друга възможна причина е и прането на предимно ниски градуси. От друга страна е възможно и натрупването на тиня и мръсотия по частите на пералнята.

Най - добре я почистете. Най - напред с мокра кърпа забършете гуменото уплътнение.

След това изкарайте кутията за. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата страница намирате статия относно Премахване на лоша миризма от пералнята. Try.bg е социалка за споделяне на статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Премахване на лоша миризма от пералнята са собственост изцяло на сайта, от който са добавени. Ако считате, че линкът Премахване на лоша миризма от пералнята нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакти.