От какво се получава запек?

3.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 7651
От какво се получава запек?

Страдате ли често от запек? Ако все още не се проучили на какво се дължи той, в тази статия ще ви запознаем с причините за запека. Под запек се разбира изхождания с честота не повече от 3 пъти седмично, с необходимост от напрягане и усещане за твърда консистенция на фекалната маса.

Запекът засяга повече жени, сочат статистическите данни. Проявява се в повечето случаи с напредване на възрастта.

Което може да бъде свързано с нисък прием на течности, с намалено движение, с прием на медикаменти от различен характер, с нарушаване функциониране на стомашно - чревния тракт, завишен стрес. Запек се появяват, когато е налице хипотиреоидизъм.

Тоест понижена функция на щитовидната жлеза. При това състояние се забавят метаболитните процеси на организма, което прави възможно появата на запек.

симптом като констипацията. Не всеки обаче със слабо активна щитовидна жлеза има запекНякои от лекарствата за успокояване на болка също могат да предизвикат запек.

По - висок риск от запек има при хора, които често използват обезболяващи средства като аспирин и ибупрофен. Някои компоненти във витамините, като калций и желязо, е възможно да ви създадат проблеми в тоалетнатаАко много обичате шоколад, знайте, че и той може да причини запек.

Хора с хроничен запек. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

В текущата страница виждате информация за От какво се получава запек?. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на От какво се получава запек? принадлежат изцяло и само на страницата, от който са публикувани. Ако мислите, че линкът От какво се получава запек? нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от бутона за контакти.