Как да си върнем естествения цвят на косата

4.0 от 1 Глас
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 9649
Как да си върнем естествения цвят на косата

Има няколко различни подхода при връщане на косата към естествения й цвят, чрез които в по - малка или в по - голяма степен, косъмът се щади. Ето няколко съвета как това може да се постигне.

Първо, подстрижете няколко сантиметра от косата си. Така ще премахнете цъфналите краища и ще подпомогнете възстановяването на прекалено третираната и боядисвана коса.

Когато тя е силно увредена или преминала драстична промяна на цвета, обмислете едно много по - късо подстригване, за да отстраните повече коса. Боядисайте косата си в два цвята (на кичури), съответстващи най - много на боядисания, както и на естествения цвят.

Ако имате кестенява коса, а сте я боядисали руса, когато естествената коса прорасте и започне да измества боядисаната, нанесете по - светъл тон боя на едните кичури, за да омекотите тъмните корени. Боядисайте другите кичури с по - близък нюанс до естествения цвят на косата си, като така те ще се слеят с основата на косъма, а ефектът от русите краища ще се разсее.

С течение на времето по - светлият тон боя ще се използва все по - рядко. Може също просто да боядисате своята коса с цвят близък до естествения, като я оставите да прорасте, така че да установите точно цвета си и той да съвпадне най - добре със съответната боя, която да изберете.

Друг. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница виждате информация за Как да си върнем естествения цвят на косата. Try.bg е социална мрежа за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Как да си върнем естествения цвят на косата принадлежат изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че линкът Как да си върнем естествения цвят на косата нарушава нечии авторски права, пишете ни от бутона за контакт.