Натурални средства срещу лунички и пигментни петна

3.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 6517
Натурални средства срещу лунички и пигментни петна

Луничките и пигментните петна не са знак за заболяване. Те са тъмни петна, резултат от наличие на пигмент, което прави останалата част от кожата да изглежда по - светла.

Освен медицинските начини за премахване на лунички и петна, които са болезнени и скъпи, съществуват и натурални средства за премахването им. Пробвайте с тези лесни и достъпни техники за премахване на тъмни петна и лунички:1.

Тъй като луничките и петната са причинени от натрупването на меланин, а количеството му се увеличава от слънцето, то задължително трябва да се пазите от излагане на слънце. Използвайте шапки и слънцезащитни кремове с висок фактор.

Измивайте лицето си с кисело мляко, той е невероятен продукт за избелване. Разтрийте малко лимонов сок върху луничките и петната, за избелване и тонизиране на кожата.

Ако редовни разтривате парченца от червен лук върху кожата си, ще премахнете луничките, старческите петна и ще се сдобиете с избледняла кожа бързо. Медът има физически избелващи свойства и действа бързо при избелване.

Най - нежният начин за облекчаване на пигментацията се прави с витамин Е или рициново масло. Намажете лицето с витамина или с маслото и преспете така за вечерта.

Смесете сметана с щипка куркума на прах и нанесете на лицето. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница намирате статия за Натурални средства срещу лунички и пигментни петна. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Натурални средства срещу лунички и пигментни петна са собственост на сайта, от който са добавени. Ако сте на мнение, че публикацията Натурални средства срещу лунички и пигментни петна нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакт.