Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 11.08.2015 от ezine.bg 11221
Кажете сбогом на пигментните петна по тялото

Петната по кожата на тялото могат да изкарат от равновесие всяка жена. Те се появяват на най - видимите части – лицето, врата и областа на деколтето.

Но има начини да се отървете завинаги от тези неприятни петна. Най - важното обаче е да откриете причината за тяхната поява.

На медицински език пигментните петна се наричат хлоазоми. Най - често се появяват при бременни жени или няколко месеца след раждане.

Но могат да се появят и извън тези случай, вследствие на слънчеви изгаряния или от различни кремове, към които кожата има непоносимост. Наличието на подобни петна говори за вътрешни изменения в организма.

Възможно е те да сигнализират за заболявания на стомашно - чревния тракт, бъбреците, черния дроб, нервната или половата система. Причина за появата им може да бъде и недостатък на фолиева киселина.

Установете нямате ли някакви симптоми за подобни заболявания и чак тогава започнете борбата с петната. Като начало избягвайте слънчевите лъчи, защото те предизвикват появата на петната.

Ако петната са вследствие на бременост, първо се консултирайте с лекар. Много от избелващите продукти могат да повлият на плода.

Природата ни дава средства за борба с петната с помощта на избелващи маски. С добри избелващи свойства са магданозът, свежите краставици. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница намирате информация на тема Кажете сбогом на пигментните петна по тялото. Try.bg е социална мрежа за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Кажете сбогом на пигментните петна по тялото принадлежат изцяло на страницата, от който са добавени. Ако мислите, че публикацията Кажете сбогом на пигментните петна по тялото нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакти.