Ползите от салатите са въздух под налягане?

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 01.09.2015 от gotvach.bg 1894
Ползите от салатите са въздух под налягане?

Салатата е неизменна част от дневното меню на милиони хора по цялата земя. Независимо дали ще сложите листото маруля в сандвича за работа или ще се поглезите със салата Цезар за обяд, та е вашият постоянен спътник.

Но замисляли ли сте се някога доколко ползата от салатата е реална и оправдани ли са всички онези разходи, които се правят за отглеждането ѝ. Всъщност ползата от отглеждането и консумацията на салати наистина е доста спорна.

От една страна, за производството им е нужна голяма земеделска площ. Освен това те имат нужда от поливане, гориво, за да бъдат доставена от фермата до градовете, хладилници, в които да се съхраняват, и хора, които да следят за всичко това.

От друга страна, те не са калорични, разбирай питателни, и с изключение на фибрите не доставят почти нищо ценно към менюто ни и са доста бедни на нутриенти. Според специалистите по хранене четири от петте вида храни с най-малко калорийно съдържание за 100 грама са именно най-разпространените съставки на обичаната от мнозина зелена салата – маруля, краставица, репички и целина.

Ресурсите, които се изразходват за отглеждането им, надвишават в пъти потенциалните ползи от консумирането им. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата страница виждате публикация за Ползите от салатите са въздух под налягане?. Try.bg е социалка за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Ползите от салатите са въздух под налягане? са собственост изцяло на сайта, от който са публикувани. Ако считате, че публикацията Ползите от салатите са въздух под налягане? нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.