Топ 5 суперполезни храни

4.0 от 2 Гласа
публикувана на 01.09.2015 от gotvach.bg 2371
Топ 5 суперполезни храни

Кои продукти да изберем за приготвяне на храна, така че те да запазят полезните й съставки, които са нужни за здравето и имунната ни система? Морковите са много полезни и достъпни. Богати са на хранителни вещества, които са полезни за зрението.

Те са източник на бета каротин – природен антиоксидант, който в резултат на няколко биохимични реакции в организма, се превръща във витамин А. Той има голям принос за осъществяването на антивирусната защита на организма.

Морковите съдържат и витамин К, който е необходим за нормалното кръвосъсирване и зарастването на тъканите, а хромът участва в много биологични процеси, като регулирането на нивото на захар в кръвта и храносмилането. Витамините К и А са мастноразтворими, което означава, че се усвояват най-добре с мазнини.

Усвояването им зависи обаче и от състоянието на храносмилателната система. Грешно е възприемането, че морковите се допълват само с растителни мазнини, сметана и други съдържащи мазнини продукти.

Когато се приемат без тях, микроелементите, които се усвояват, са по-малко. Лукът съдържа голямо количество кверцитин, който е природен антиоксидант.

Той влияе на нивото на холестерола и предпазва от образуване на тромбове, укрепва кръвоносните съдове и увеличава антивирусната защита . .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от gotvach.bg

Какво другите търсят

На тази страница намирате статия относно Топ 5 суперполезни храни. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Топ 5 суперполезни храни принадлежат изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че линкът Топ 5 суперполезни храни нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакт.