Шок! Гримът ни е пълен с опасни бактерии

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 01.09.2015 от ezine.bg 1274
Шок! Гримът ни е пълен с опасни бактерии

Употребата на козметични продукти като спирала, сенки за очи, крем за лице, черен молив и червило е неизменна част от живота на дами от цял свят. Оказва се обаче, че козметиката може да е както средство за разкрасяване, така и наш много коварен враг, причиняващ заболявания, сочи ново проучване.

Учени алармират, че животозастрашаващи бактерии, между които и смъртоносен щам, са били намерени при лабораторни тестове на грим, извършени в Обединеното кралство, пише вестник Дейли експрес. Изследването е направено от специалисти от Лондонския университет Метрополитън.

Учените са анализирали състава на четири козметични артикула, чиито срок на годност е изтекъл. Те тествали и един продукт, който все още бил подходящ за ползване.

Учените разгледали щателно червило, гланц за устни, руж и тонален грим, предоставени им от британки. По време на тестването учените се натъкнали на опасни бактерии, които могат да станат причина за появата на акне и дихателни проблеми.

Те също така могат да причинят и летални инфекции, които също не са за подценяване. Сред намерените бактерии е и Enterococcus faecalis.

Тя се слави като главен причинител на опасното заболяване менингит. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата страница намирате информация относно Шок! Гримът ни е пълен с опасни бактерии. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Шок! Гримът ни е пълен с опасни бактерии принадлежат изцяло и само на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако считате, че линкът Шок! Гримът ни е пълен с опасни бактерии нарушава вашите авторски права, пишете ни от формуляра за контакти.