Дебел си, защото обичаш солено

2.0 от 3 Гласа
публикувана на 07.09.2015 от gotvach.bg 1592
Дебел си, защото обичаш солено

Яденето на твърде много сол може да доведе до затлъстяване, без значение какво е дневното количество калории, което приемате. Ново британско изследване доказа, че с всеки допълнителен грам сол, която яде човек, рискът от затлъстяване се увеличава с 25 процента.

Известен факт е, че прекалената консумацията на сол е свързана с високо кръвно налягане. Това прави подправката рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания.

Проучването на екипа английски учени от лондонския университет Куин Мери е първото по рода си, което доказва пряката връзка между солта и излишните килограми, пише Дейли Мейл. Според професор Греъм Макгрегър, ръководител на изследването, солта променя метаболизма в човешкото тяло, като по този начин то по-трудно абсорбира мазнините.

Резултатите, които получихме от нашето изследване, ясно показват, че приемът на сол е потенциален рисков фактор за затлъстяването и приема на енергия, казва Макгрегър. В изследването, протекло повече от седем години, участвали над 1200 доброволци на възраст между 10 и 70 години.

Експертите анализирали урината на участниците в експеримента на всеки 24 часа. След това сравнявали пробите със седмичния калориен прием. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата постраница виждате статия на тема Дебел си, защото обичаш солено. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваните материали на Дебел си, защото обичаш солено принадлежат изцяло и само на сайта, от който са добавени. Ако смятате, че линкът Дебел си, защото обичаш солено нарушава вашите авторски права, пишете ни от бутона за контакти.