Безсмъртието е постижимо. Виж как!

3.0 от 1 Глас
публикувана на 08.09.2015 от sanovnik.bg 2891
Безсмъртието е постижимо. Виж как!

Страхът от смъртта, любопитството или усещането, че оставяме делата си недовършени са само част от причините да си мечтаем за безсмъртие. Но въпреки усилията на учените вечният живот за хората си остава химера.

Въпреки това, ако се вярва на митологията, има няколко начина да постигнете вечен живот. Кои са те, каква е тяхната тайна и каква е цената, която трябва да платите, за да надживеете всички, които сте обичали? Проклятие - По пътя към Голгота млад мъж се присмял на Христос, замерил го с обувка и му казал да побърза.

Синът Божи се обърнал и му отговорил, че въпреки че си отива, когато се върне, евреинът все още ще бъде на земята. Грешникът се разкаял, покръстил се, сменил името си на Йосиф, но думите на Исус го настигнали.

От онзи ден нататък на него не му било позволено да сяда и почива освен на Коледа. А на всеки 100 години се разболявал нелечимо, припадал за кратко и се свестявал отново на 30 - годишна възраст.

Вечен живот, но във вечни мъки, било наказанието и на Сизиф, който според гръцката митология успял да плени Танатос и това довело до свят, в който никой не умирал. Това разгневило бога на войната Арес.

Наказанието на Сизиф било да бута завинаги голям камък нагоре по хълм, а всяка нощ канарата да пада обратно. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница намирате публикация за Безсмъртието е постижимо. Виж как!. Try.bg е социалка за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Използваните материали на Безсмъртието е постижимо. Виж как! принадлежат изцяло и само на медията, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че публикацията Безсмъртието е постижимо. Виж как! нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формуляра за контакт.