Маски за суха коса

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 09.09.2015 от ezine.bg 4900
Маски за суха коса

Всяка жена, която има суха коса, знае колко неприятно е това. Тя често цъфти, чупи се по дължината, лишена е от блясък, а понякога води и до появата на сух пърхот.

Обикновено къдравите, изрусени и боядисани коси, са много сухи. Има много варианти за справяне със сухата коса.

Подходящ мек шампоан и балсам могат много да помогнат за подобряването на състоянието ѝ. Домашно приготвените, богати на подхранващи съставки маски – също.

Ето как да си ги приготвите:4 супени лъжици мед, 3 супени лъжици кисело мляко и 20 капки масло от бадеми се смесват в подходящ съд. Сместа се разбърква добре и се нанася върху косата.

Оставя се да действа за 40 минути, след което се отстранява с хладка вода и шампоан. 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица зехтин или бадемово масло и 1 супена лъжица оцет се смесват.

Разбъркват се добре и се нанасят върху косата. Маската се оставя да подейства за 30 минути, след което се отстранява с шампоан.

Смесват се чаша добре престояло кисело мляко и един жълтък. Разбърква се добре.

Сместа се нанася на косата и се оставя за 20 минути. Измива се само и единствено с вода.

2 супени лъжици свинска мас, половин лъжица мед и 2 супени лъжици кленов сироп се смесват. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

Популярни от ezine.bg

Какво другите търсят

В актуална страница намирате публикация за Маски за суха коса. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Маски за суха коса са собственост на сайта, от който са публикувани. Ако считате, че статията Маски за суха коса нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формата за контакти.