Намериха древна статуя, два пъти по-стара от пирамидите!

4.0 от 3 Гласа
публикувана на 09.09.2015 от sanovnik.bg 1661
Намериха древна статуя, два пъти по-стара от пирамидите!

Шигирският идол – забележителната статуя, намерена преди 125 години под няколко тона био торф в Русия, се оказа най - древната скулптура в света, пише Дейли Мейл. Последни анализи ни показаха, че тя е на 11 хиляди години или че е два пъти по - стара от пирамидите в Египет.

Идолът е огромен. Височината му е повече от пет метра.

Повърхността му е покрита с тайнствени знаци, за които учените вярват, че са послания от народа, живял в последния ледников период в южна Русия. Предишните изследвания твърдяха, че скулптурата е направена преди 9500 години, но сега тази теория бе разбита с последните анализи.

С чисто сърце може да твърдим, че резултатите са сензационни, казва Наталия Ветрова - директорът на Свердловския областен музей, където се съхранява статуята. И добавя: Искахме експонатът да бъде изследван и датиран отново с най - модерните технологии в света, за да се отстранят съмненията относно възрастта на идола.

Изследванията са проведени вече в Германия, в една от най - добрите в света специализирани лаборатории. Експертите са направили анализ на серия от седем малки образеца дървесина, които показали точната възраст на скулптурата.

Идолът първоначално е бил изкопан от блато торф в Урал през 1890 година. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази постраница виждате информация на тема Намериха древна статуя, два пъти по-стара от пирамидите!. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Намериха древна статуя, два пъти по-стара от пирамидите! са собственост изцяло и само на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако смятате, че публикацията Намериха древна статуя, два пъти по-стара от пирамидите! нарушава нечии авторски права, пишете ни от линка за контакт.