Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

4.0 от 1 Глас
публикувана на 11.09.2015 от sanovnik.bg 2338
Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

Стотици кости на неизвестен до момента на науката прародител са били открити в Южна Африка. Находката е намерена в труднодостъпна пещера и поставя нови въпроси пред теориите за еволюцията на човека.

Новият прародител на човек е причислен в изцяло нов вид, наречен Homo naledi в чест на пещерния комплекс, в който е открит - Диналеди. Скелетът притежавал характерни черти на различни свои предшественици.

Костите на таза и плещите по анатомично устройство напомнят костите на австралопитека, появил се преди 4 милиона години. Устройството на стъпалата е същото, както на съвременния човек с разликата, че южноафриканският хоминид е бил изправен.

Но обемът на мозъка на Homo naledi е бил двойно по - малък, отколкото на Homo sapiens. Енигматичното същество е било открито в пещера на 45 километра от Йоханесбург.

Ръководител на стартиралата през 2013 година експедиция е антропологът Лий Бергер. Той казва, че за изминалите 2 години с колегите му са намерили малко повече от 1550 кости, които са принадлежали на 15 древни човешки предци.

Скелетът на Homo naledi поставя пред учените два основни въпроса - каква в възрастта на откритието и защо се е намирало в труднодостъпна пещера. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В тази страница виждате информация относно Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията. Try.bg е социалка за споделяне на информация от българското интернет пространство. Използваните материали на Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията са собственост на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако сте на мнение, че статията Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията нарушава вашите авторски права, обърнете се към нас от формата за контакти.