Сензационен кръвен тест ще определя датата на смъртта

3.0 от 1 Глас
публикувана на 11.09.2015 от sanovnik.bg 1714
Сензационен кръвен тест ще определя датата на смъртта

Нов кръвен тест, разработен от група британски учени, ще може да определи датата на смъртта на всеки човек. Тестът ще установява още риска от деменция, както и биологичната възраст на пациента.

Експертите са изготвили система, която определя стареенето на човешкия организъм. В клетките се търсят признаците на старост, като се изолират 150 гена.

Някои хора стареят по - бързо от други и с тях трябва да се провеждат по - отрано тестове за деменция и рак, казват учените пред Дейли мирър. Чрез метода специалистите анализират общо 54 000 генни марки на здрави хора, водещи заседнал начин на живот, между 25 и 65 години.

В хода на проучването изучаваните маркери са сведени до 150. От тях е бил изведен молекулен еталон, определящ биологичната възраст на организма.

Тези данни помогнали да изследователите да определят биологичната възраст на човека, неговият здравен статус, както и да даде ориентировъчна дата за неговата кончина. Кръвният анализ следял за признаци на старост в кръвта, мускулите, мозъка и кожата.

Новият метод вече е тестван за предричане на смъртта на 70 - годишни доброволци от Швеция. Според показанията на участниците в експеримента, повечето от тях ще починат след 5 години. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази страница намирате статия за Сензационен кръвен тест ще определя датата на смъртта. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Сензационен кръвен тест ще определя датата на смъртта са собственост изцяло и само на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че статията Сензационен кръвен тест ще определя датата на смъртта нарушава вашите авторски права, пишете ни от формата за контакти.