Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание

5.0 от 3 Гласа
публикувана на 12.09.2015 от sanovnik.bg 7039
Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание

Според професора по психология доктор Робърт Ланза смъртта, каквато я знаем, не съществува, а е просто процес на преминаването на съзнанието от една форма в друга. Психологът е убеден, че всъщност хората не умират.

Самата смърт е просто илюзия, в която човек е научил сам себе си да вярва. Теорията на учена е, че съзнанието е безсмъртно.

Според него стресиращият процес от напускането на биологичната му обвивка е накарало ума ни да смята, че живеем един живот и след като умрем нашето съществуване прекъсва. Ланза отрича биоцентричната теория, която смята, че животът е свързан единствено с физическото тяло.

Нашето съзнание създава Космоса, а не обратното. Работата е в това как възприемаме света около нас.

Ако виждаме небето синьо, това е така, защото някой ни е научил, че цветът на небето е син, но връзките в мозъка могат да бъдат изменени, така че може небето да се възприеме като червено или зелено – обяснява теорията си той. Много последователи на теорията за безсмъртието на съзнанието твърдят, че именно съзнанието или душата, задвижваща тялото, определя света около нас.

Без нея нищо не би съществувало и дори Космосът е инструмент на ума. Ланза смята, че има много доказателства за твърденията му.. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На тази постраница виждате статия на тема Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание. Try.bg е социален сайт за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Използваната информация и снимки на Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание са собственост изцяло и само на медията, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че линкът Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.