Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите

2.0 от 2 Гласа
публикувана на 12.09.2015 от sanovnik.bg 4533
Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите

Немски инженер е откривателят на легендарното смоленско съкровище. Според разказите в началото на Втората световна война нацистите ограбват банки и домове в Смоленск и изнасят тонове злато, сребро и пари.

Германското издание Билд пише, че инженерът е разкрил тайното местонахождение на имането, за което дори историците не са убедени, че е съществувало. Олга Селявина от историческия музей във Вязма казва, че въпреки многобройните легенди за несметното богатство, откраднато от нацистите, не съществуват реални исторически документи, които да удостоверят, че е съществувало.

За немския инженер, пожелал анонимност, единствено преданието било достатъчно. Пред Билд той разказва, че е търсил златото с геодезически радар, тъй като е чувал, че скъпоценностите са се намирали в камиони и трезори.

По думите му находката му се намирала под руския град Вязма, който е на 175 километра от Смоленск. Инженерът казва, че е намерил близо 100 тона злато.

Легендата за съкровището от Смоленск тръгва през 1941 година. Тогава нацистите окупират руския град и изнасят от него всички ценности – злато, сребро, скъпоценни камъни и пари.

Съкровището било натоварено в камиони, които трябвало да стигнат до Германия. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална постраница намирате информация за Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите. Try.bg е социалка за споделяне на материали от българското интернет пространство. Текстовият и снимков материал на Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите принадлежат изцяло на медията, от който са публикувани. Ако мислите, че публикацията Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от линка за контакти.