Открито е ново заболяване, заличаващо всички спомени!

2.0 от 1 Глас
публикувана на 13.09.2015 от sanovnik.bg 2419
Открито е ново заболяване, заличаващо всички спомени!

Случай на съвсем ново заболяване е бил установен от психолога Адам Земан от Университета в Ексетър. При това разстройство човек може да загуби всичките си спомени.

Болестта е наречена афантазия и е обект на изучаване от специалисти по когнитивна психология. Вече са описани първите признаци на заболяването, като се разглежда единственият известен до момента случай – този на 25 - годишния Том Ебейр от Онтарио.

Още на 21 години Том разбира, че по - трудно от другите може да си представя и въобразява различни събития. С напредване на времето неговото т.

вътрешно зрение се влошавало, заради което младежът изпаднал в депресия. Състоянието на Ебейр стига до там, че не успявал да си спомни нито едно минало събитие в образи.

В съзнанието на младежа миналото се появявало само като факт, но без конкретна картина на това, което се е случило. Специалистите прогнозират, че афантазията може да засегне абсолютно всички сетива на болните и те да не си спомнят сцени от четени книги, вид на предмети, източници на звуци или пък миризми.

Професор Земан е използвал за пример и друг от своите клинични случаи. Той припомня за 39 - годишния Нил Кенмуир, който още от дете е имал проблем с визуализирането на събития. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате информация на тема Открито е ново заболяване, заличаващо всички спомени!. Try.bg е социален сайт за споделяне на материали от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Открито е ново заболяване, заличаващо всички спомени! принадлежат на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че статията Открито е ново заболяване, заличаващо всички спомени! нарушава нечии авторски права, обърнете се към нас от формата за контакти.