Белите точки - къде се появяват

2.0 от 1 Глас
публикувана на 13.09.2015 от ezine.bg 10025
Белите точки - къде се появяват

Белите точки са също толкова срещано явление, колкото и черните. За разлика от тях обаче, те се образуват под повърхността на кожата.

Белите точки са кожно нарушение, което се образува, когато кожни клетки, бактерии и себум, биват блокирани в порите на кожата. Те могат да се появят по всяко време.

Най - характерни са обаче за пубертета, менструацията, бременността и менопаузата. Приемът на определени лекарства и медикаменти, които увеличават секретирането на себум от мастните жлези, също може да доведе до появата им.

От бели точки страдат и мъже, и жени. По - предразположени са жените, особено когато преминават през различни хормонални проблеми и изменения.

При мъжете най - често бели точки се появяват по време на пубертета. Ако в семейството някой страда от бели точки, вероятността от появата им се повишава.

Белите точки могат да се появят навсякъде по тялото. В най - голяма степен обаче засягат по - мазните области, като нос, брадичка и чело.

Появяват се още по ръцете, гърба, гърдите, раменете и бузите. Белите точки са леката форма на акнето.

Състоянието се лекува сравнително лесно. Терапия с продължителност от около осем седмици с продукти, съдържащи бензоил пероксид или салицилова киселина, обикновено дава резултат. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате публикация за Белите точки - къде се появяват. Try.bg е социална мрежа за споделяне на статии от българското интернет пространство. Използваните материали на Белите точки - къде се появяват принадлежат изцяло на сайта, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че статията Белите точки - къде се появяват нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакт.