Колко вреден е глутенът всъщност

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 13.09.2015 от gotvach.bg 121
Колко вреден е глутенът всъщност

Премахването на глутена от режима ви на хранене зависи от това какви (ако има такива) симптоми имате. Глутенът е много интересна консистенция.

Сам по себе си, от него няма никаква хранителна полза, но предимствата, които могат да бъдат придобити от храните, съдържащи го, са много. В последно време много се заговори за безглутеновите храни.

Обсъждат се по същия начин, по който хората се опитват да намалят нивата на захарта и въглехидратите в диетата си. Истината е, че ако премахнете глутена от храната си, освен ако имате непоносимост към глутен или сте били диагностицирани с цьолиакия, ще направите лоша услуга на здравето си.

Цьолиакията е генетично обусловено заболяване. При него лигавицата на тънкото черво не може да понася житни храни, съдържащи глутен.

А те са пшеница, ръж, овес и ечемик. Цьолиакията бива симтоматична и безсимптоматична.

Последната се открива у роднини и се доказва само чрез чревна биопсия. Симптоматичната цьолиакия се проявява първо до 2 - годишна възраст, като симптомите са хронична мазна зловонна диария, безапетитие, промени в поведението, чести изхождания. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате публикация относно Колко вреден е глутенът всъщност. Try.bg е социална мрежа за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Колко вреден е глутенът всъщност принадлежат на сайта, от който са публикувани. Ако считате, че статията Колко вреден е глутенът всъщност нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.