Любимите храни на английската кралица

3.0 от 1 Глас
публикувана на 13.09.2015 от gotvach.bg 347
Любимите храни на английската кралица

Наскоро Елизабет II бе обявена за най - дълго управлявал монарх, като за 63 - те години, в които е на британския престол, ежедневното ѝ меню не се е променило с нищо, казва доскорошният ѝ главен готвач Дарън Макгрейди. Макгрейди е оглавявал кралската кухня цели 52 години.

От няколко години обаче той не приготвя храната за кралското семейство в Бъкингамския дворец, тъй като се е преместил в САЩ. Готвачът е организирал и менютата за големи приеми, официални банкети, на които Елизабет II е посрещала официални гости като Бил Клинтън, Джордж Буш и други.

Макгрейди казва, че основното изискване на британската кралица, е храната, която се сервира, да е съобразена със сезона. Елизабет много държала на пресните плодове и зеленчуци и пред пролетта например поръчвала да се донесат ягоди от Балтимор, но никога не хапвала от тези плодове през зимата.

Любимите блюда на кралицата задължително включвали масло и сметана. Често си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.

В никакъв случай кралицата не хапвала нещо, приготвено с нишесте. Скорбялата в менюто ѝ е забранена и затова готвачите не ѝ сервират паста, картофи или пък ориз. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата страница намирате информация за Любимите храни на английската кралица. Try.bg е социалка за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Използваните материали на Любимите храни на английската кралица принадлежат на сайта, от който са добавени. Ако считате, че линкът Любимите храни на английската кралица нарушава вашите авторски права, пишете ни от формата за контакт.