Как да сушим чушки

2.0 от 1 Глас
публикувана на 14.09.2015 от gotvach.bg 165
Как да сушим чушки

Сушенето на чушките е неизменна част от българската кулинарна традиция. Няма домакиня, която да не знае поне по няколко изкушаващи рецепти със сушени чушки.

Всяко ястие с тях се превръща в незабравимо и вкусно кулинарно удоволствие. В запазени данни от ХVІІ век, древните лекари предписвали на своите пациенти чушки, под формата на прах.

С това се лекувал ишиас, а също и проблеми с храносмилането и отделянето на газове. В наши дни тези им свойства са напълно потвърдени.

Сушените чушки стимулират стомашните секреции, действат като мощен съдоразширител на кръвоносната система и благоприятстват отделянето на газове в червата. Лечебните си свойства дължат на високите нива на витамин С в състава им.

Освен това, в състава им се откриват въглехидрати, белтъчини, етерично масло, алкалоиди,провитамин А, органични киселини, минерални соли и др. Тестовете показват, че приети в малки количества, те действат благотворно на стомашно - чревния тракт, възбуждат апетита и тонизират организма.

В медицината сушените люти чушки се прилагат основно външно, под формата на пластири и мехлеми при ревматизъм, дископатия и ишиас. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница виждате информация за Как да сушим чушки. Try.bg е социалка за споделяне на линкове от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Как да сушим чушки принадлежат на сайта, от който са публикувани. Ако сте на мнение, че статията Как да сушим чушки нарушава нечии авторски права, свържете се с нас от формуляра за контакт.