Поне една порция риба дневно, за да победите депресията

2.0 от 2 Гласа
публикувана на 14.09.2015 от gotvach.bg 51
Поне една порция риба дневно, за да победите депресията

Няма нужда да ви убеждаваме, че редовната консумация на риба носи големи ползи за здравето ви. Но за да усетите истински ползите от нея, трябва да консумирате риба и рибни продукти не веднъж седмично, каквато беше препоръката, а всеки ден.

Според изследване на британски учени, цитирано от британското издание The Telegraph, една порция риба дневно предпазва от депресия. Учените от Острова са провели мащабно изследване, включващо информация за хранителния режим на над 150 000 души.

Те са установили, че при онези, чиято диета е богата на риба, рискът от развитие на депресивни състояния е с близо 17 процента по - нисък. Друг любопитен факт е, че при мъжете процентът, с който рискът намалява, е дори още по - голям – 20 процента.

Изследването на британските учени е от изключителна важност, защото според статистиката приблизително един от всеки петима във Великобритания страда от депресия. Рискът от развитие на депресия е още по - голям при хората, които са се разделили с партньорите си или са се развели.

Близо 27 процента от хората в тази група показват признаци на това заболяване. Защо обаче редовната консумация на риба може да предотврати появата на първите симптоми на депресията, която се превръща в бич за съвременните хора?. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На текущата постраница намирате информация относно Поне една порция риба дневно, за да победите депресията. Try.bg е социален сайт за споделяне на публикации от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Поне една порция риба дневно, за да победите депресията принадлежат на страницата, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че статията Поне една порция риба дневно, за да победите депресията нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от линка за контакт.