Откриха Стоунхендж 2

5.0 от 2 Гласа
публикувана на 14.09.2015 от sanovnik.bg 1365
Откриха Стоунхендж 2

Археолози от университета в Брадфорд откриха огромен каменен монумент на възраст 4500 години. Древният паметник се намира само на километър и половина от известния в цял свят Стоунхендж, съобщава Дейли Мейл.

От векове Стоунхендж озадачава и възхищава както археолози, така и туристи. Така че може би не е изненадващо, че друго подобно чудо на праисторията е пренебрегвано толкова дълго време, казва професор Винс Гафни, който е направил откритието.

Екипът му попаднал на дълга линия от гигантски камъни, заровени в богатата на торф почва на Южна Англия. Оказало се, че районът около Стоунхендж е пълен с праисторически забележителности, но 90 процента от тях са лежали дълго време под земята и едва наскоро са открити отново за света с помощта на сложно радарно оборудване.

Всеки от откритите камъни бил с височина от 5. 22 метъра.

Вместо да бъдат подредени в кръг, както Стоунхендж, те са били поставени в дълга редица. Открихме един от най - големите и стари каменни паметници в Европа.

Най - смешното обаче е, че той се е намирал толкова дълго време под носа ни, казва Гафни. Според екипа му дори няма подобен паметник никъде другаде по света.. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

В текущата постраница намирате статия на тема Откриха Стоунхендж 2. Try.bg е социална мрежа за споделяне на информация от българското интернет пространство. Публикуваните материали на Откриха Стоунхендж 2 са собственост на сайта, от който са публикувани. Ако считате, че статията Откриха Стоунхендж 2 нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от формата за контакти.