Ако се тъпчеш с месо, съсипваш зрението си

2.0 от 2 Гласа
публикувана на 16.09.2015 от gotvach.bg 753
Ако се тъпчеш с месо, съсипваш зрението си

Яденето на червено месо десет или повече пъти седмично може да увеличи риска от загуба на зрението, установи проучване. Прекалената консумация на месо би могла да доведе до проблеми с очите заедно с напредването на възрастта.

Дегенерация на макулата е водеща причина за тежка загуба на зрението при хора на възраст 50 или повече години. Условията или така наречените рискови фактори, които водят до загуба на зрението в центъра на зрителното поле (макулата), са възраст, фамилна анамнеза и тютюнопушене.

Последният беше единственият известен рисков фактор в действителност, който можете да премахнете, за да намалите риска от слепота. Австралийско проучване установи, че хората, които поемат изобилие от червено месо или по - специално колбаси, са предразположени да развият увреждане на макулата.

Изследователи от Мелбърн наблюдавали хранителния режим и здравето на очите на 5604 мъже и жени в продължение на десет години. Те установили, че хората, които ядат червено месо повече от 10 пъти на седмица, са с 50 процента по-висок риск от дегенерация на макулата, отколкото тези, които ядат месо 4 или по - малко пъти на седмица.

Също така хората, които ядат много салами или наденица, са силно предразположени към това увреждане. .. [ прочети цялата статия ]

Най-популярните днес

На актуална страница намирате информация за Ако се тъпчеш с месо, съсипваш зрението си. Try.bg е социалка за споделяне на линкове и статии от българското интернет пространство. Текстът и снимките на Ако се тъпчеш с месо, съсипваш зрението си принадлежат изцяло на медията, от който са прибавени в сайта. Ако мислите, че линкът Ако се тъпчеш с месо, съсипваш зрението си нарушава вашите авторски права, свържете се с нас от бутона за контакти.